UCI-läger, dag 34

Hallåja!

Ännu en tråkig lördag har snart passerat!
Idag efter frukosten gick jag upp på rummet och sov lite till, fram till kl 09.30! Sen vid 10 tiden cyklade jag ner till centert och tog mig ut med landsvägscykeln i det fina vädert på en 50-55 min recovery ride! Riktigt härligt var det.
Sen var det lunch och tillbaks hit! Snackade med min älskade bästa vän Sofie på skype i typ 1,5 timme! Det var länge sedan vi snackade så det var underbart <3 Mycket att prata om!
Vid 16 tiden hoppade jag in i duschen och sen snackade jag lite med päronen på skype innan det var dags att bege sig till centert igen för middag!

Sitter och njuter en god Ice tea här på mitt rum, mango-ananas smaken! Det är Theis favvis så jag tänker lite extra på honom när jag dricker den :)
Har förresten lovat honom att jag inte ska äta godis denna helgen, så jag köpte lite clementiner och päron idag, och 2 croissanter mest för att det är sååå gott! Haha..




UCI-läger, dag 33

Hej!

Idag har vi kört uppförs sprinter och mjölksyreträning = 5 fullvarv på banan.. Teknik innan också såklart!
Mailade Thomas igår och frågade om jag skulle göra mjölksyreträningen idag och det skulle jag tydligen INTE.. Dock svarare han inte förräns efter vi redan börjat träna så jag såg inte det mailet förräns nu ikväll! Lite dumt av mig att inte tänka på det själv kanske, att jag inte skulle göra något så jobbigt med tanke på att man ska ta det lugnt någon vecka efter en hjärnskakning!
Nåja, gjort är gjort! Jag tror jag kör en recovery ride imorgon istället för plyometri eftersom jag körde på så hård idag.. Dumma mig!

Godnatt!


UCI-läger, dag 33

Hej!

Idag har vi kört uppförs sprinter och mjölksyreträning = 5 fullvarv på banan.. Teknik innan också såklart!
Mailade Thomas igår och frågade om jag skulle göra mjölksyreträningen idag och det skulle jag tydligen INTE.. Dock svarare han inte förräns efter vi redan börjat träna så jag såg inte det mailet förräns nu ikväll! Lite dumt av mig att inte tänka på det själv kanske, att jag inte skulle göra något så jobbigt med tanke på att man ska ta det lugnt någon vecka efter en hjärnskakning!
Nåja, gjort är gjort! Jag tror jag kör en recovery ride imorgon istället för plyometri eftersom jag körde på så hård idag.. Dumma mig!

Godnatt!


UCI-läger, dag 32

Hejsan!

Jag ligger redan i sängen! Dock kommer jag nog inte sova än på ett tag.. Ligger och pratar med älsklingen på skype :)
Idag har vi haft BMX och gym!
Imorgon blir det uppförs springer och mjölksyreträning på banan.. Får se om Thomas säger att jag ska göra det, vi får se!

Godnatt på er!



UCI-läger, dag 31

Hej allihop!

Idag har varit en riktigt fin dag här i Aigle! Eller det har dom flesta dagarna varit sedan jag kom hit.. Tror att det har regnat 3 ggr under den månaden jag har varit här! Det kan liksom inte bli bättre!
Idag har här varit minst 20 grader, riktigt skönt!

I förmiddags körde vi sprinter. Jag körde endast 5 st som jag blivit tillsagd av Thomas medans dom andra körde 9 st.
I eftermiddags hade vi BMX på banan. Inte heller idag gick det vidare bra för mig.. Huvudvärk igen och fick endast hoppat lite på sista rakan! Thomas vill att jag ska vänta med första hoppet tills nästa vecka när han är här.. Förstår inte riktigt eftersom det inte var där jag krashade men det handlar nog mest om att han vill att jag ska ta det lugnt. Han skrev i ett mail att man ska ta det lugnt åtminstonde 10-15 dagar efter en hjärnskakning.

Inte nu i helgen men nästa helg så är det EM 9 & 10 i Creazzo, Italien. Känner mig inte sådär jätteredo ännu.. Det känns liksom inte som jag tränat så jättemycket när jag varit här om man jämför med dom andra.. Dock dom dagarna jag väl varit ute på banan och kunnat cykla fullt har jag absolut gjort framsteg och vunnit över mig själv!

Godnatt på er alla!
Härligt med sommartid förresten, det är ljusare längre på kvällen :)


UCI-läger, dag 30

Idag är det den 27 mars, det betyder alltså att jag varit här exakt en månad, jag åkte ju hit den 27 februari.

Idag var min första dag på BMX-banan efter min krash!
Det gick inte så bra.. Hade huvudvärk och en allmänt dålig dag tror jag! Imorgon eftermiddag blir det BMX igen så jag hoppas det går bättre då!
I eftermiddags hade vi ett gympass, mitt var ganska lätt! Tydligen ska man ta det lugnt åtminstonde 10-15 dagar efter en hjärnskakning.. Kuuuul!


UCI-läger, dag 29

God kväll!

Hur har er dag varit?
Vi har tränat uthållighet och sen korta sprinter på inomhus starten idag, med +2 i drevning och flats.

Fick ett mail av tränare Thomas(som är i USA) att jag bara ska göra hälften av allting nu ett par dagar för att inte köra på för hårt direkt efter min hjärnskakning! Klokt men så jävla tråkigt.. Jag har kunnat tränat 100% sammanlagt 1,5 vecka eller något här nere, utav de 4 veckorna som jag varit här! Känns inte alls kul.. Men det är bara att försöka hålla humöret uppe! Om mindre än 2 veckor är det EM i Italien och där kommer jag träffa min älskling Theis! Sen kör han och Oliver hit till Aigle på söndagkväll efter tävlingen och stannar här tills på onsdag eftermiddagen. Det kommer bli superkul :D jag längtar!

Idag var det ingen god lunch, blev inte att jag åt sådär jättemycket..


UCI-läger, dag 28

Hejsan!

Idag varit en lugn men tråkig dag.. Alarmet ringde vid 07.15 och då gick jag ner och åt frukost lite snabbt sen sov jag vidare och vaknade av alarmet kl 11!
Sen har jag inte gjort något.. Varit nere på centert 2 ggr och ätit både lunch och middag!
Imorgon går träningen igång! Hoppas det går bra.. Huvudvärken efter min hjärnskakning har inte riktigt försvunnit :/ men det är bara att bita ihop!


UCI-läger, dag 27

Hejsan allihopa!

Jag hoppas ni har haft en bra lördag, det har jag :)
Började med en 30 min recovery ride i det fina vädert, hade endast landsvägsshortsen, braaaa väder!! :)

Sen har jag varit i Lausanne och shoppat med småpojkarna Miguel och Geovanny! Men även om dom är små har vi haft kul! Jag köpte en ny bikini, på New Yorker! Blev asglad när jag såg att New Yorker fanns här, sprang in där direkt!
På vägen hem hoppade vi av tåget i Montreux och gick lite längs sjön i den fina solnedgången! Vid 20 tog vi tåget hem!
Imorgon får vi se vad dagen bjuder på.. Dom ville åka skidor men det är nog ingen bra idé med tanke på hjärnskakningen och att jag inte vill skada mig mer.. Haha!

Godnatt på er!


UCI-läger, dag 26

Hejsan!

Idag är det min älskade mammas födelsedag, grattis grattis grattis! <3 hon njuter för fulla muggar i Thailand och firar den där :) skypade lite med henne innan idag och hon sa att det var ett paradis där! Vill också dit :(

Idag har varit en ganska tråkig dag.
Sov efter frukosten sen var det lunch på centert vid 13 tiden. Sen var jag på Migros med grabbarna, sen hem här på rummet och gjorde ingenting!
Vid 17-tiden tog jag en liten promenad här i Aigle, endast i -shirt! Så himla skönt väder idag, 20 grader klockan 17 :)

Nu för en liten stund sedan kom jag hem efter att ha varit ute och ätit pizza med Miguel och Geovanny!

Imorgon blir det en liten recovery ride och sen Lausanne..

Godnatt!


UCI-läger, dag 25

God kväll!

Sitter i skrivande stund och borstar tänderna och gör mig redo för att gå och lägga mig!
Har hela dagen känt mig som ett krigsoffer efter krashen igår.. Vaknade flera gånger i natt av ont i nacken och varje gång jag vaknade var det värre, och det har hållt i hela dagen! Har haft huvudvärk, öm PÅ huvudet(förmodligen trycket av hjälmen vid smällen) och är även öm benet under ögonbrynet.. öm på delar av kroppen och ja allt som tillhör en krash!
Oj vad jag klagar, antar att det är såhär att ha hjärnskakning! Har ju varit med om det förr men det var länge sedan.. Men gud, jag känner inte mig som en människa!

Nå, lite extra om gårdagen, alltså min krash.. För er som är nyfikna! Egentligen kan jag inte berätta sådär jättemycket eftersom att jag fortfarande inte kommer ihåg något.. Men folk runt omkring mig har berättar, så jag får ju lita på dom!

Jag kommer ihåg allt innan, hela träningspasset på banan fram tills krashen.. Och jag kommer svagt ihåg att jag efter krashen, när dom tagit av mig från banan, kanske 5 min efter det hänt, att allt som hänt innan kändes som en dröm! Det kändes som att jag precis hade vaknat upp där jag satt och att jag hade drömt allt, hela träningspasset och att där t.ex var ett par elitåkare här ifrån Schweiz och tränade.. Kommer ihåg att en av dom kom fram och pratade med mig där jag satt, men inte vad han sa eller vad jag svarade! Dessutom var där en annan av Schweizarna som hade kommit fram då också, som jag inte alls minns något av! Och han säger att jag hade suttit och sagt att allt kändes som en dröm, det hade jag sagt ca 20 ggr typ.. Haha!
Nå, från början! Jag kommer ihåg när jag stod där uppe på grinden, stod redo för att start-kommandot skulle gå igång, och jag minns att Thomas(tränaren) säger "hoppa nu in i trippeln denna gången(hade aldrig provat innan), och dra inte för mycket i styret".. Sen är allt helt svart! Sen minns jag inget förrän jag sitter där på andra sidan banan..
Thomas har berättat att jag var vaken när han kom fram till med, har alltså förmodligen inte varit avsvimmad, men att jag helt väck! Frågade honom var jag var och vad jag gjorde här. Fattade ingenting! Sen hade jag tydligen gått av banan själv, vilket jag inte heller minns! Känns så konstigt att inte minnas!
Han sa också att jag inte visste var jag hade mitt skåp eller någonting!
När jag sedan gått in och bytt kläder så körde Jonathan, den ena mekanikern, mig till sjukhuset! Hade smsat mamma och Theis om där jag skrivit att jag tydligen hade krashat och att jag inte fattade någonting.. Alltså fortfarande lite virrig! I bilen till sjukan ringde mamma och frågade vad som hänt, och jag kom ju inte ihåg så det fanns inte så mycket att säga!
Nåja, väl på sjukhuset satt vi i ett väntrum och väntade i ca 2 timmar! Jag var i en hög kategori som dom kallade det med tanke på att jag slagit huvudet, så jag kom in "snabbt".. Kändes som vi satt där i en evighet dock! Jag höll på att somna, kände mig otroligt trött, och hade en förbaskad huvudvärk! Väl inne hos doktorn bestämde han sig för att jag skulle röntgas, både skallen och handleden!
Först kom jag in till röntgen för handleden, sen fick jag gå tillbaka till samma rum där doktorn undersökt mig och vänta på skallröntgen.. När sköterskan som skulle ta mig dit kommer ber hon mig att lägga mig i sängen.. Trodde hon skulle göra en ny kontroll men istället kör hon iväg mig? Hallå? Jag kan gå liksom?! Nåja, in på skallröntgen, kördes in i en sån där maskin! Dom sa att det skulle ta 5 min men det gjorde det nog inte utan det gick nog snabbar.. Men jag höll på att somna där också!
Sedan kördes jag tillbaks i sängen till samma rum igen. Slumrade nog till lite där i sängen medans jag väntade på att doktorn skulle komma med röntgensvaren!
När han kom sa han bara att det inte var något fel med varken huvud eller handled, tack och lov! Sen fick jag ett utskrivet ett recept på smärtstillande som jag och Jonathan hämtade på apoteket!

Det får nog bli en ny hjälm för min del i alla fall! Man ska ju gärna byta ut den om man slått i huvudet, vilket jag gjorde utan tvekan!
Dock tycker jag inte skadorna på hjälmen ser så illa ut som dom kunnat.. Men det säkra före det osäkra!

Alla säger till mig att jag hade sån jävla tur, alltså att det inte gick värre! Så fort dom säger något om min krash säger dom typ bara "so bad crash, you were so lucky"..
Så jag måste säga att jag är jäkligt glad att det inte är värre! Med tanke på den farten man har efter att ha kört ner för en 8m hög brant ramp så hade jag kunnat bryta både det ena och det andra.. Usch!

Skypade lite med mamma också idag, dom är framme i Thailand och dom tog ett kvällsdopp i solnedgången! Mamma lyckades bränna sig på en manet på båda fötterna, första dagen, haha stackaren <3 resan hade i alla fall gått bra och dom säger att det är ett paradis :)

Här kommer en bild på hjälmen, ska egentligen ha en till men hittar inte den.. Där är lite skador på sidan också nämligen, men dessa är "värst"!

Nu ska jag sova! Alldeles för sent egentligen men det tog sin lilla tid att skriva detta inlägget..

Godnatt!



UCI-läger, dag 24

Krashade på trippeln in i första kurvan idag och slog i huvudet hård! Minns inget från krashen eller hur jag kom av banan.. Men jag blev i alla fall körd till sjukhuset och blev röntgade skallen och handleden men allt var OK! Bara en rejäl hjärnskakning.. Huvudvärk, öm på sidan av huvudet och lite skrapsår och blåmärken.. Och jävligt mörbultad..
Skriver mer imorgon, men oroa er inte, jag är OK! Mår som man gör efter en hård krash men gud så mycket värre det kunnat gå, så jag är glad att jag är hel!
Skriver mer imorgon och berättar lite.. Behöver sova nu!
Godnatt


UCI-läger, dag 23

YES YES YES!
Då var det gjort, äntligen!!! Idag hoppade jag första hoppet här i Aigle! Det är en stor dubbel på 9-10m skulle jag tippa? Det låter väldigt stort, eller det är det ju också, men lätt jämfört med storleken eftersom man har sån hög fart ner för supercross starten! Kul var det i alla fall så nu är det bara att fortsätta köra igen igen och igen och vänja sig vid det!
Kändes riktigt skönt att få gjort det nu innan Thomas åker till USA i 10 dagar.
Imorgon på morgononen har vi BMX-bana igen så det blir mer hopp då! Kanske filma också? ;)

Jag är i alla fall otroligt glad! Känns så bra, det gjorde min dag verkligen! :D nu kan jag sova gott!

Mamma och pappa:
Ha en riktigt trevlig resa till Thailand imorgonoch njut som bara den! Sola och bada för mig också ;) (glöm inte att köpa lite presenter till mig, haha;)
Kommer sakna er ännu mer eftersom vi inte kommer kunna snacka på skype lika mycket men någon gång får vi säkert ihop det! Älskar er, bästa föräldrarna i världen <3
Pussa och krama Zingo lite extra från mig innan ni åker <3


UCI-läger, dag 22

God kväll!

Denna veckan har vi recovery-vecka! Alltså endast lätt träning!
Idag hade vi recovery ride på morgonen(dock inomhus på rullar eftersom det regnat hela dagen) och så blev det ett litet bål-pass, Thomas kan inte låta bli att plåga oss lite ;)
Sen nu i eftermiddags blev det 6 korta sprinter på starten inomhus, och ett fåtal starter till efter det mest för tekniken.
Har inte känt något i låret idag så det känns bra! Har dränkt mitt ben i tigerbalsam 3 gånger om dagen sedan i lördags och det verkar som att det har hjälpt! :)

Imorgon ska vi ha ett lätt gympass och sen bmxbanan på eftermiddagen, men vi får se om den är körbar efter allt regn!
Vill ju gärna hoppa första hoppet innan Thomas åker till USA på torsdag morgon..

På onsdag åker mamma och pappa till Thailand, är allt lite avis men det är inte fy skam att vara här och träna heller ;)

Har precis pratat på skype med mamma! Och igår ringde morfar mig där också och så snackade vi en liten stund!
Då blev jag glad :)

Nu ska jag förhoppningsvis strax prata med Theis!
Så jag säger godnatt nu, Godnatt!


UCI-läger, dag 21

En blåsig, regnig och allmänt tråkig söndag här i Aigle! Jag hade lovat mig själv att ta en promenad här i Aigle idag men med tanke på vädert så tog jag tillbaka det löftet! Riktigt ruggigt, man vill inte vara ute idag..
Men ikväll ska jag och Teagan och antagligen några till ut och äta någonstans, blir väl förmodligen Thaimat för Teagan älskar det ;) haha.
Middagen på centert på söndagar är ofta skit så därför är det nästan ingen som äter där så. Dock tycker inte jag att det är sådär jättekul någon dag, men så är det! Jag har ätit allt hittils i alla fall och blivit mätt varje gång.
Vi har ätit både kanin och häst här.. Haha

Såhär grått är det utanför mitt fönster idag:



UCI-läger, dag 20

Så jäkla typiskt! Efter en veckas kul och bra träning får jag ont i lårmuskeln igen! Dock är det nog inte lika illa denna gången, hoppas inte det i alla fall! Detta suger!!!

Hade plyometri i förmiddags och alla övningar gick hur bra som helst. Även den övningen jag skadade mig i förra gången var smärtfri, och jag kände inte av någonting.
Men sista övningen vi skulle göra var 6 st höga knähopp och sen göra en springa en sprint på 20m.. Och andra setet där kom det tillbaka i muskeln, under sprinten alltså!
Fan i helvetes..... Förlåt! Men det känns hopplöst, jag har inte tid med detta här nere?!
Gick och köpte tigerbalsam på apoteket innan, den starkaste, så nu hoppas jag att den kan gå in lite bättre i muskeln och göra någon nytta!
Den där gelen har ju också varit bra men den har ju mest varit smärtlindring, eftersom det var något voltaren liknande!
Det hårda i min muskel har ju fortfarande varit där trots att jag inte känt någon smärta på hela veckan..
Så jag ber dig nu, snälla tigerbalsam! Hjälp mig!



UCI-läger, dag 19

Hej bloggen!

Imorse körde jag och dom som inte ska till Chula Vista uppförs sprinter.. Hårt för ryggen när vi dessutom hade +2 i drevning.. Det menas alltså 2 tänder tyngre än det man kör med normalt, tex när man tävlar! Dvs, inte helt lätt ;)
Men det gick bra!
I eftermiddags hade vi time trial. Det var jobbigt och med tanke på att jag inte hoppat första ännu så var det ännu jobbigare.. Och även andra rakan kan jag inte riktigt köra i full fart ännu för där har jag inte heller hoppat.. MEN nästa vecka!! Då jävlar :)

Ikväll har vi gjort ett nytt försök att färga Teagans utväxt blond.. Och ja, som jag sa till henne redan i affären när hon skulle köpa färgen var att det skulle bli oranget.. Och det blev det! Haha..
Snart ska jag sova! Imorgon blir det plyometri och det är sista passet för denna veckan! :) känner mig allt lite trött i kroppen så det ska bli skönt med lite vila!

Nu ska jag snart sova!
Godnatt allihop!


UCI-läger, dag 18

Detta inlägget skulle egentligen publiceras igår kväll men när klockan är 23.12 så stängs internet av här på Mon Sejour! Och självfallet tänkte jag inte på det och när klockan var 23.14 försökte jag ladda upp det = för sent.. Men såhär lät det igår kväll i alla fall:

Tänker inte skriva så mycket, klockan är myyycket så det blir väldigt snabbt!

3 timmars BMX idag på förmiddagen i 20 graders värme, riktigt härligt! I eftermiddags var det gym, hårt men bra :)

När jag kom hem skrev jag i weekly reporten och sen slängde jag in 2 maskiner tvätt. Efter en dusch och sen gick jag igång med att slinga Teagans hår(med hätta)! Tog en jäkla tid att dra ut alla slingor, så först nu ligger jag i sängen.. Kom på när jag lagt mig att jag var tvungen att springa ner och hänga upp tvätten så det gjorde jag..

Nu jag sova!
Godnatt :)


UCI-läger, dag 17

Hallåja!

Har precis duschat av svetten efter 2 kul träningspass idag! Så nu känner jag mig fräsch :)

Idag har vi kört nerförs sprinter i skinande sol! Ett ganska lugnt pass med endast 6 sprinter men det var bra ändå! Och som sagt, sååå bra väder!
Sen har vi även haft ett 2 timmars pass på BMX-banan! Jag hoppade en del gånger på 3e rakan, det var kul :)
Thomas sa idag att jag ska hoppa första hoppet nästa vecka så det skulle jag förbereda mig på! Nervöst, men det ska bli så kul! JAG KAN!

Nästa vecka åker en några i gruppen och Thomas till USA och är borta i 10 dagar. Dom ska först träna i en vecka på lite olika banor innan Supercrossen i Chula Vista.
Aja, det ska nog gå bra med träningen för oss andra här ändå.

Hur är vädert i Swe? Sol?

Pusshej


UCI-läger, dag 16

God kväll!

Ligger just nu i sängen och snackar med mamma och pappa på skype!
Glömde att jag skulle uppdatera här så det får bli lite snabbt..
Idag har varit en kul dag!
Körde på banan i förmiddags, lite teknik men mest fokus på starter. Sen ett ganska hårt gympass! Thomas vill inte att jag ska köra alldeles för hårt nu direkt efter min lilla skada men det blev ändå rätt hårt :)
Riktigt skoj att träna med gruppen igen!!

Imorgon blir det långa nerförs sprinter och teknik på banan :)

Godnatt!



UCI-läger, dag 15

Ja då har exakt 2 veckor gått sen jag kom hit. Och jag har inte kunnat träna som jag velat vilket varit riktigt tråkigt!!!
Men idag har varit en bra dag :) efter att ha vilat benet och bröstmuskeln mycket förra veckan är det bra nu :)
Har tränat uthållighet, lite bana och korta sprinter från start med +2 i drevning och jag har inte kännt någonting i benet eller bröstet! :) känns riktigt bra! Hoppas det fortsätter såoch att det inte kommer tillbaka.

Uthålligheten imorse var riktigt jobbig men så bra ändå! Kul att få vara med och träna med gruppen igen :)
I eftermiddags körde vi först 1 timme lite lugnt på banan, sen var det fokus på korta sprinter på 2-mans starten inomhus. Tung drevning och flats är inte det lättaste att köra sprinter med men det gick bra!
Är bara glad över att kunna träna på riktigt!

Imorgon blir det bana och gym! Ska bli kul med lite mer BMX, med SPD tack och lov! Haha..
Denna veckan ska det bli jättefint väder, 21 grader på torsdag och fredag! Hoppas det stämmer ;)

Idag har jag skypat en stund med mamma
(och pappa)! Trevligt :) saknar dem!

Nu ska jag borsta gaddarna och krypa till kojs!
Godnatt där hemma


UCI-läger, dag 14

Tjena hejsan! Trevlig söndag på er hoppas ni har haft en skön helg. Den är ju inte riktigt slut ännu så fortsätt njut lite till!

I Aigle är det en tråkig dag idag! Har varit nere på centert och ätit lunch annars har vi inte gjort någonting.. Vi har ju vilodag idag, sååååå tråkigt! Och det är fint väder så man vill bara vara ute ju.

Denna helgen har här varit några fransmän och tränat, GT teamet tror jag! Bl.a Julien Perrier som också kör med #818 precis som jag ;) sen så är även Jana Horakova från Tjeckien här.

Köpte lite godis igår som jag suttit och smaskat på.. Det behövs när man har tråkigt!

Nästa vecka sägs det att det ska bli 18-19 grader onsdag - fredag, och gärna för mig :)

En liten bild tagen i detta ögonblick från fönstert på mitt rum(väldigt mörk bild för här är en maaaassa sol så det är en aning motljus):


film

En liten kul film som Yoshi, killen från Japan, har klippt ihop :)

 

2012 Team WCC mess around vol.1


UCI-läger, dag 12

Jahapp, då var det redan fredagkväll! Dagarna går fort här nere..
Idag har jag gymnat överkropp och kört en liten roadride på 1 timme! Alltså inte recovery denna gången utan lite hårdare ;)
Det kändes bra, och det har varit härligt väder idag!
Dom andra tränade sprinter och time trials på banan.. Hade varit kul att vara med där.

Snackade med velodromarnas massör, och hon kände på mitt lår och sa "wooow".. Haha hon är inte sådär jätte lysabde på engelska så hon hade lite svårt att formulera vad hon menade med hon sa typ "hård träning, trött muskel".. Och hon kände hur hård och vilken knuta jag hade.. Så jag fick en kräm av henne, typ voltaren gel, som jag ska ta 3 gånger om dagen! Får hoppas att det hjälper lite extra på traven så jag kan bli frisk tills på måndag :)

Imorgon ska dom andra träna plyometri och lite recovery, men för min del blir det bara recovery! Sen off off off hela helgen..


UCI-läger, dag 11

Tjenare!

Jag har sett på facebook att det snöade hemma inatt? Så tråkigt :(
Här har inte heller varit bra väder inatt och under dagen.. Regn och blåst!

I förmiddags gymmade vi. Jag körde fortfarande bara högerbenet, haha! Kommer bli superstark i det, tsss..
Nej men det känns bra faktiskt! Fast jag vill kunna träna båda och göra dom övningar som alla andra gör! Men det kommer.. FÖRHOPPNINGSVIS nästa vecka!

Nu i eftermiddags blev det samma träning för alla eftersom banan var våt efter regnet! Så det blev 25min recovery inomhus på landsvägscykeln, på sån där roller.. Hade aldrig provat det innan så det var lite spännande.. Alla andra satt där glatt och cyklade fritt medans jag satt och höll i mig! Testade släppa ett par gånger men var rädd att trilla när det vinglade lite för mycket.. Verkar läskigt att trilla på en sådan då cykeln bara försvinner under en :O
Efter recoveryn blev det 1 timmes core, bra och behövligt :)

Denna veckan har Laetitia(stavning) och en annan tjej från Frankrike varit här och tränat lite. Nästa vecka kommer Eva Allioud hit, ännu en fransyska!

Får se vad vi ska hitta på i helgen! Vill inte bara sitta här på Mon Sejour, då dör jag av uttråkning!

Imorgon blir det gym för min del igen, överkropp!
Sen blir det kanske en recovery ride till, hoppas på bättre väder så jag kan göra den ute :)

Puss & Kram


bilder

 


UCI-läger, dag 10

Hej!

Denna dagen har varit tråkig för mig. Har endast tränat 1 timme idag och det var i förmiddags.. 20 min coreträning och 40 min recoveryride.
Hade så gärna velat cykla på banan nu i eftermiddags med dom andra, banan ser så fin ut! Men istället fick jag stå sidan om och filma och trycka på startknappen..

Imorgon ska jag gymma lower body, vad han nu mensr med det! Högerbenet kanske? Sen blir det ännu en recovery ride.. Tur att här är så fint i alla fall så där finns något att njuta av.


UCI-läger, dag 9

Hejsan!

Min lårmuskel vill inte alls läka känns det som! I förmiddags när vi cyklat ca 30 min på bmxbanan så fick jag ont i min vänstra lårmuskel igen! Så Thomas har förbjudit mig att anstränga mitt vänstra ben och min bröstmuskel över huvud taget! Han vill att jag ska vara läkt på måndag, så håll tummarna tack!

Nu ska jag skypa med min älskling <3

Sköt om er!
Kram!


UCI-läger, dag 8

Dag 8 har gått här i Schweiz..
I förmiddags har vi kört uthållighet på BMX-cykeln, det var jobbigt men kul ;) sen när vi kom tillbaka körde vi lite magövningar!
I eftermiddags körde vi 30-40 min på banan! Den var ganska mjuk så det var lite halvtråkigt.. Efter det var det korta sprinter inomhus på 2-mans gaten, 20m och 40m! Vi körde men flats vilket inte var helt lätt för mig som nästan inte tränat med flats sen jag började med SPD som 13-åring ;) men jag vänjer mig nog snabbt! :)

Har fortfarande ont i min vänstra lårmuskel :( och även i i bröstmuskeln, kände det när vi skulle göra lite armhävningar idag! Hoppas verkligen att det går över SNARAST!

Lägger upp några få bilder från min och Teagans lilla trip till Montreux igår :) kommer kanske fler någon annan dag..



UCI-läger, dag 7

Tjenixen!

Söndagen är den enda helt lediga dagen utan träning i veckan!
Imorse vid 09.45 tog jag och Teagan tåget till Montreux, bara 10 min bort!
Inga affärer hade öppet eftersom det är söndag, men det visste vi ju! Så vi gick bara längs sjön och njöt i det fina vädert!
Det ska ju bli sämre väder denna veckan, regn snö och kallt :(

CK'contractors jobbar för fullt på banan för att få den fin! Den ser riktigt bra ut, man vill ju bara cykla! Hoppas att den inte förstörs allt för mycket av vädert som är påväg..

Snart ska jag, Teagan och någon till på Thai-restaurang och äta.
Igår var jag, Chris och Fille ute med banbyggarna och åt för jag och Chris missade middagen på centert för att vi stod och snackade med byggarna på banan! Vårt eget fel. Men dom bjöd på maten så där blev inga utgifter, så Thaimat idag kan gå ;)

Hur tycker ni banan ser ut? :





UCI-läger, dag 6

Då var det lördag! På lördagar har vi endast ett träningspass och idag var det plyo.. Det gick inte alls bra för min del, har verkligen börjat denna vistelsen dåligt(med träningen). Först sjuk och riiiiiiktigt mycket träningsvärk och nu när jag äntligen känner mig bra så typ skadar jag mig. Under plyon idag när jag gjorde chins så brände det till som fan i min bröstmuskel, väldigt nära armhålan! Jag fick ont, och kände att jag skulle nog inte, eller rättare sagt kunde inte, göra det sista setet med dips och chins.. Kunde inte ens lyfta armen.. Men OK tänkte jag eftersom det var dom sista överkropps övningarna. Sen var det bara spänsthopp och sånt så det skulle ju inte vara några problem, men så lätt skulle jag inte komma undan!
Istället, under andra setet av första slagsen av spänsthopp kändes det lika dant i mitt vänstra lår, det brände till! Jag fortsatte mina reps setet ut men det blev värre.. Sen kunde jag inte göra något mer.. Kände av lite i vänstra låret igår under mjölksyreträningen att jag var öm.. Blev sur på mig själv, och ledsen! Känns verkligen som en riktigt dålig vecka! Jag vill bara träna hårt som alla andra. Känner mig som världens mesigaste och klenaste.. Fan :( Thomas är inte med på lördagar så han vet inget än! Känns pinsamt och komma med detta också, men vad ska jag göra?
Låret är bättre men fortfarande ömt, om jag ska stretcha ut det behöver jag inte ens ta tag i min fot utan bara jag tar upp foten så sträcker det.. Och om jag känner på punkten där jag har ont så är jag hård och stel där..
Bröstmuskeln har också blivit lite bättre, men jag känner hela tiden att det typ "strålar" lite där inne.. Det gör fortfarande ont när jag försöker stretcha där, eller jag behöver även där bara lyfta armen, utan att pressa!
Åh vad jag klagar? Sorry.

Nu har vi som sagt ledigtresten av dagen och hela dagen imorgon, tråkigt! Folket sitter ju bara på sina rum och tråkar, och det är sååå fint väder ute! Men det känns inte kul att gå ut själv.
Det var egentligen meningen att vi skulle till Lausanne idag men dom andra hade inte pengar. Blir förmodligen nästa helg istället eftersom vi får fickpengar från UCI på måndag ;)


UCI-läger, dag 5

God kväll! :)

Hoppas ni har det bra där hemma och att vädert är fint.
Idag har här varit riktigt bra väder, så jag klagar inte!

Förmiddagens träning var uphill-sprints med +2 i drevning(alltså 2 kuggar tyngre) + att vi körde med flats. Backen var ganska brant så det var inte helt lätt men jag ska nog komma in i det.. Vi gjorde bara 30 och 40m sprinter!

Efter sprinterna kollade vi in Clark & Kent Contractors fixade banan. Dom har gjort om lite och fixat till den. Hela dagen lång har dom jobbat. Bra jobb, dom är riktigt duktiga! Ska bli kul att köra på den sen när den är fixad och hård :) Något positivt för mig är att dom inte gjort första hoppet större :) wuhu

Eftermiddagens träningpass var BMX lactic, alltså mjölksyreträning!
Vi tog den ena UCI-bussen och en bil till BMX-banan i Sion, ca 30-40 min bort med bil. Först körde vi lite teknik på banan så vi kärde känna den, fick hoppat och wheelat lite! Sen började mjölksyreträningen.
Då kör man 1 fullvarv, 1 min paus, 1 fullvarv, 1 min paus, och så gör man 3 gånger, efter 3 fullvarv är det 8 min paus sen 3 lika dana igen, med 1 min paus mellan varje!
Dock gjorde jag och Teagan bara det första setet idag, alltså 3 fullvarv!
Thomas tycker fortfarande att jag ska ta det lugnt och jag har fortfarande sån fruktansvärd träningsvärk och trött i benen! Får mjölksyra för ingenting..
Så dom 3 varven var väldigt jobbiga ändå, vill inte ens tänka på hur det var för killarna ;)

Glömde ta bild på banan i Sion men den var bra. Bra former, teknisk och kul! Mycket att lära där :)

Tog lite bilder på ombyggningen i Aigle, enjoy!



UCI-läger, dag 4

Hejsan!

Idag har varit en ganska lugn dag för mig! I förmiddags hade vi gym och jag gjorde bara 2 set av allting förutlm några enstaka övningar som jag gjorde fler av. Hade lite mindre vikter också! Thomas sa att det var viktigt att jag tog det lugnt.
I eftermiddags var det meningen att vi skulle ha teknik på banan men eftersom det varit en så hård vecka fick dom andra göra en 1 timmes recovery-ride! Eftersom jag gjorde det igår så var jag med Thomas på BMX-banan, eller dock mest utanför och tränade wheelningar på plattmark och även lite bunnyhops. Sen körde jag lite på andra rakan, men bara dom 2 första dubblarna, det andra var för mjukt!

Vi har fått en kubikformad HÅRD skumgummi sak som vi ska använda som self-massage! Man ska t.ex ligga på den med låren och rulla ööver den, svårt att förklara! Jag provade, och när man har träningsvärk så gör det så fruktansvärt ont! Men både Thomas och Teagan säger att man blir beroende av den.. Ska tydligen göra så att musklerna återhämtar sig snabbare :)

Imorgon blir det uppförssprinter med +2 i drevning och sen på eftermiddagen ska vi till en annan bana, Sion! Där ska vi köra mjölksyreträning. Dom andra säger att det är sjuuuuukt jobbigt, jag ja, jag ser inte fram emot det ;)

Nu ska jag ber och hänga upp min tvätt sen är det dags att sova!!

Godnatt :)


RSS 2.0